Gamingtillbehör till PC

Att välja de rätta gamingtillbehören är något som blivit allt svårare. Marknaden för gamingutrustning så som tangentbord, gamingmöss, musmattor, headsets, skärmar och gamingstolar har vuxit enormt snabbt de senaste åren. För att hitta de tillbehören som passar just dig, måste du göra en noggrann undersökning. 

Budget eller premium?

De senaste åren billiga gamingtillbehör blivit allt bättre, och bra gamingtillbehör blivit allt billigare. Detta sätter dig i en knepig situation. Ska du köpa det billigaste eller ska du köpa det bästa? Gamingtillbehör som ligger i den högre prisskalan har självklart högre prestanda, men de har även en bättre byggkvalité. Detta, kombinerat med att man tenderar att ta hand om dyrare inköp på ett bättre sätt, gör att dyra gamingtillbehör rent ut sagt kan vara billigare i längden. Om ett dyrt tangentbord håller i 4 år, och ett billigt håller i 2 år, så kan man se det som att det effektiva priset för det dyrare halveras. Det kanske ändå kostar lite mer i slutändan, och det slår definitivt hårdare mot plånboken just vid köptillfället, men totalekonomin är ändå något man måste ta hänsyn till när man funderar över vilka gamingtillbehör man ska köpa till sin gaminghörna.

Trådlösa gamingtillbehör

Trådlösa gamingtillbehör har länge skytts som pesten, främst på grund av höga responstider och kort batteriliv. Båda dessa problem har dock i det stora hela åtgärdats. Nuförtiden finns det musmattor som laddar både mus och tangentbord, hörlurar med trådlös laddning och utbytbara batterier samt gamingmöss med batteritid som räcker i flera månader. Även problemet med hög responstid är som bortblåst iochmed den kontinuerliga utvecklingen av radiofrekvens-sändaren som kopplas in i USB-ingången. Med trådlösa gamingtillbehör slipper du irriterande kablar som trasslar in sig och är i vägen. Det man måste tänka på med trådlösa gamingtillbehör är att de generellt kostar lite mer. Här bör du undvika de absolut billigaste varianterna då upplevelsen sällan blir bra.

Trådlösa hörlurar 

Trådlösa gaminghörlurar ger dig total rörelsefrihet. Du kan röra dig fritt omkring i ditt hem och prata med kompisarna, utan att oroa dig över att missa när spelet är redo. Om du vill köpa trådlösa gaminglurar så bör du vara beredd att lägga minst 1000kr på dessa. De tre bästsäljande hörlurarna är Steelseries Arctis Pro Wireless, HyperX Cloud Flight och Steelseries Arctis 7