Populära fantasy sportspel

Att spela på sport är riktigt kul och populärt och många har en favoritklubb som de följer och som de hoppas att det ska gå bra för. Idag är dock vanlig betting och spelande på sport inte tillräckligt och då har fantasy sportspel kommer fram.

Vad är fantasy sportspel?6042372245_1839bcb85a_b (1)

Kort och gott kan man säga att fantasy sportspel är ett spel där man i början av en idrottssäsong kan sätta ihop ett eget lag med de spelare man tycker bäst om. Det behöver inte vara från samma klubb. Det är lite som att skapa ett dream team. Under säsongens gång spelar spelarna givetvis i sin egen klubb och beroende på deras resultat får man poäng för sitt team. Inga speciella matcher spelas utan det handlar mest om statistik och den prestation varje spelare gör i de vanliga matcherna och hur de rankas där som avgör hur det går för ens lag i fantasy-ligan.

Några populära fantasy sportspel

Det finns fantasy sportspel inom de flesta sporter men några av de mest populära inom fotboll, ishockey och Amerikansk fotboll, men även handbollen går starkt inom fantasy sportspel. Oftast håller man sig till en liga när man sätter ihop sitt lag, till exempel NHL har ett spel och svenska SHL ett annat. Detta gäller även fotboll och de andra sporterna men inom fotboll kan man även sätta ihop lag efter turneringar som Champions league och så vidare. Även de stora idrottsturneringarna som EM och VM erbjuder möjligheten att sätta ihop sitt fantasy sportlag och se hur det går under resan.

Två spelsätt

När det kommer till fantasy sportspel finns det två sätt att spela. Det ena är gratis och kostar inga pengar men då vinner man inget förutom äran heller. Det vanligaste är dock att man sätter en summa pengar på ens lag och om det går bra vinner man också pengar.