Populära sportspel på konsoler och datorer

Det är många som tycker det är roligt med idrott, sport och spelande och det är något som speltillverkare har tagit till vara på och har skapat ett stort utbud av olika sportspel.

Var kan man spela sportspel?

Det finns några enheter där det är vanligt med sportspel och de vanligaste är dator, xbox samt Playstation. Även Nintendo Wii har ett utbud av sportspel. Spelen kan vara lika men fungera olika beroende på vilken enhet man spelar på. Det finns idag också sportspel för mobiltelefoner om det är något man är intresserad av. När det kommer till datorer släpps de flesta spelen till PC och inte till MAC.

Några populära sportspeldownload (7)

Det är nästan helt omöjligt att nämna alla populära sportspel som finns, då det finns otroligt många och det ständigt kommer nya. Varje år släpps både FIFA fotbollsspel samt NHL ishockeyspel. Dessa släpps till Xbox och Playstation i första hand men något har även släppts till PC. I regel är det klubbarna från årets stora event som man kan spela och alla välkända namn är med.

Rallyspel går upp och ner i popularitet och det samma gäller spel som Formula 1. Dessa släpps i regel också årligen och det går ut på att man ska köra en säsong och förhoppningsvis avsluta säsongen med att vinna allt. Beroende vad för bilspel man spelar så ser banorna olika ut.

Något som har blivit mycket populärt inom sportspelsvärlden är golfspel. Populariteten har ökat i takt med att fler och fler svenskar bli bra på golf och att det finns svenska stora golfspelare som är bland de bästa i världen.

Golfspelen är i regel för en person och bilspelen kan vara för en eller fler personer. Både FIFA och NHL är spel som går utmärkt att spela själv samt med vänner i både lag och mot varandra.