Spela på E-sport

En ny form av sport och en ny form av sportevenemang har börjat växa fram i Sverige och i hela världen. Det handlar om E-sport, och det är olika former av datorspel som spelas i tävlingssammanhang. Det finns spel för en person och för lag och det finns en stor mängd spel som idag spelas i tävlingssammanhang.

Går det att satsa pengar på E-sport?anime-708425_960_720

Begreppet E-sport är omdiskuterat för även om det gäller en viss typ av tävling innehåller begreppet en enormt stor mängd spel. Dessa spel är väldigt olika i sitt utövande vilket gör att man inte kan spela på E-sport i sig då E-sport inte är en sport utan bara en samling av datorspel i tävlingssyfte.

Om man går in på de olika spelen som finns inser man att det är fler än vad man först kan ana. Detta gör det väldigt svårt att sätta upp ett system som gör det möjligt att spela på dem. Det är långt ifrån samma typ av spel och det gör det mycket svårare.

Idag är det inte helt omöjligt att spela på E-sport. Några tävlingar har gjort det möjligt att spela på några av spelen. Man kan till exempel ibland spela på hur det går i en turnering i Counter Strike. I regel måste man dock vara på plats för att kunna spela på E-sport men det är långt ifrån alla event och turneringar som sker på plats, många sker helt online. Samt att många inte vill få in betting och spelande på E-sport på grund av hur stort och svårt det är. Fördelen för E-sport OM det blir möjligt att spela på fler turneringar i olika spel är att prissummorna skulle öka, fler team skulle få sponsorer och E-sporten skulle få en bättre status än vad den har idag.

På det stora hela kan man sammanfatta det med att det går att spela på E-sport idag, även om det är svårt och endast ett fåtal spel, turneringar och event ger möjligheten. När det kommer till betting på E-sport ser framtiden mörk ut.