Spela på fotboll

Under flera årtionden så satt folk hemma på lördagseftermiddagen och tittade på fotboll. Det var både inhemska ligor och ligorna från Europa, mestadels från England, som visades. Dock spelade inte alla på matcherna, men efterhand blev spelandet på fotbollsmatcherna populärt och tipsextra blev riktigt populärt.

Spela på fotboll förr14244165745_428946178f_b

De som spelade satt länge och tittade på statistik och funderade på hur det hade gått i tidigare matcher och det var ständigt prat om fotboll. Det var i regel 13 matcher man kunde spela på och man var tvungen att välja vilket lag som vann i varje match, det handlade om ett 1X2 system, där 1 var hemmalaget, 2 bortalaget och X är om matchen blir oavgjord. När man valt sina 13 gissningar gick man till sitt spelombud och lämnade in kupongen och så fick man vänta tills alla matcher var över innan man visste om man vunnit.

Spela på fotboll idag

Idag är det mycket enklare och samtidigt mer avancerat att spela på fotboll. För det första så finns det väldigt många ligor man kan spela på, både i Sverige, i Europa och i hela världen. Det går att spela på alla matcher om man så vill. För det andra så är det inte lika många som spelar som förr och inte heller går till sina spelombud. De flesta som idag spelar på fotboll gör det online, via en dator, telefon eller en surfplatta, och spelandet sker allt mer och mer på bettingsidor och online casinon där man kan betta på sport.

Förutom att man kan spela på vilket lag som vinner så kan man spela på resultat, och även spela under matchens gång på vem som gör nästa mål, utvisningar, gula kort, hörnor och så vidare. Det finns en oändligt stor mängd av spelmöjligheter när det kommer till att tippa och betta på fotboll idag.