Spela på trav

En av de mest välkända spelformerna i Sverige är att spela på trav och det är något som svenska folket har gjort under väldigt lång tid. De flesta har något eller några minnen när det gäller travspel och väldigt många har varit på en travbana och själva upplevt spänningen av att spela på plats.

Olika sätt att spela på travlady-1702761_960_720

Det finns flera olika sätt att spela på trav idag. Det vanligaste är att man går till sitt spelombud och spelar men även där finns det olika spelformer. Man kan själv välja ut sina hästar eller ta en andel där någon annan har valt hästarna. Olika människor tycker dessa olika alternativ är bra för de fungerar både för vana spelare och spelare som inte har stor erfarenhet eller kunskap. Idag kan man även spela de här formerna online via ATG som är det ombud som har hand om travet och travspelandet.

Att spela på plats är ett annat väldigt populärt sätt att spela på hästar. Det skiljer sig från att spela i en spelbutik jämfört med att spela på plats. När man är på plats kan man se hästarna värma upp och spela på den häst som man tycker ser bäst ut för dagen. Det är en del tur och chansning men spänningen är stor och de flesta tycker det är extra roligt att spela på trav när man är på plats på travbanan.

Det går idag även att spela på trav online. Flera bettingsidor som inriktar sig på sport ger sina medlemmar möjligheten att spela på trav både i Sverige och utanför Sverige. Det här är kanske det spelformat som ger minst känsla men det ger en möjlighet att spela var man vill och när man vill via datorn, mobiltelefonen eller via en surfplattan så länge man har internetuppkoppling.